Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@06:40:19 GMT

تامین مالی کلید حل مشکل پروژه انتقال آب ارس به تبریز

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۹۹۵۲۰

تامین مالی کلید حل مشکل پروژه انتقال آب ارس به تبریز

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها؛ مسئله کمبود آب در شهرهای ایران و به‌ویژه شهرهای پرجمعیتی مثل تبریز، مسئله امروز و دیروز نیست و مشکلی است که همیشه نقل محافل و جلسات مسئولان در سازمان‌های مختلف بوده است. تاکید چندین و چندباره کارشناسان مبنی بر بروز خشکسالی و حتی برخی سناریوهای بدبینانه چون وقوع جنگ آب مابین استان‌های مختلف کشور نیز لزوم توجه به این موضوع را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی سال اخیر اما با وجود اینکه پیش بینی‌ها و روند سال‌های گذشته حاکی از افزایش مصرف حداکثر پنج درصدی آب را می‌داد، اما شیوع گسترده کرونا و تاکید مسئولان بهداشتی کشور برای رعایت کامل توصیه‌های بهداشتی و شستشوی مداوم دست‌ها و البسه، موجب شد تا مصرف آب در شهری مثل تبریز تا ۳۸ درصد افزایش یابد.

افزایش مصرفی که در نهایت با قطعی‌های مکرر و متناوب در شهر همراه بود و هم‌زمانی کرونا با این قطعی آب، صدای اعتراض شهروندان را نیز درآورد. عده‌ای نیز به تبعیض در برنامه قطعی آب و فشار کمتر آن در مناطق کمتر توسعه یافته شهر اعتراض داشتند که البته مسئولان عامل این موضوع را مشکلات شبکه ای و تاسیساتی عنوان کردند.

به هر ترتیب، حل اساسی مشکل تأمین آب شرب شهر تبریز، چه کرونا ادامه پیدا کند یا نکند، یکی از مسائل مهم این شهر به حساب می‌آید و قطعی‌های مکرر در تابستان موجب شد تا توجه مسئولان و نمایندگان مجلس بیش از پیش به این موضوع و راه‌حل‌های پیش‌رو جلب شود.

راه‌حل قطعی انتقال آب از ارس است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی در این خصوص گفت: نیاز آبی شهر تبریز در حال حاضر پنج هزار و ۶۰۰ لیتر بر ثانیه است که از نظر تولید و مصرف، سر به سر هستیم و در روزهای گرم و کرونایی تابستان با برخی اقدامات مثل جایگزینی آب صنعت و واحدهای کوچک تجاری و حفر چاه‌های جدید، مشکل قطعی آب را در تبریز مرتفع کردیم، اما برای حل قطعی این مشکل، انتقال آب ارس ضروری است.

مصرف آب در تبریز ۳۸ درصد افزایش یافته است

علی‌رضا ایمانلو ادامه داد: گزارش‌ها و پیش‌بینی‌های ما که حاصل مطالعه آمار و اطلاعات سال‌های قبل بوده است، افزایش ۵ تا ۶ درصدی مصرف آب را در سال جاری نشان می‌داد، اما امسال به‌دلیل شیوع بیماری کرونا، مصرف آب در تبریز ۳۸ درصد افزایش یافت، اما خوشبختانه با هماهنگی، پیگیری و برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده و اقداماتی نظیر تقویت ایستگاه‌ها و افزایش ظرفیت برداشت آب، فعلاً این مشکل رفع شده است.

برای پروژه انتقال آب از ارس فاینانس نداریم

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی تأمین آب شرب تبریز از طریق انتقال آب ارس را مهم‌ترین پروژه حال حاضر استان دانست و افزود: موضوع فاینانس خارجی این پروژه در سال ۹۶ در شورای اقتصاد تصویب شده بود، اما متأسفانه به دلیل تحریم، امکان این موضوع فراهم نشد و در حال حاضر به دنبال استفاده از فاینانس داخلی هستیم.

جواد رحمتی با بیان اینکه هزینه اجرای این پروژه، ۱۵ هزار میلیارد تومان است، افزود: ۳۵ کیلومتر از این پروژه از جلفا تا هرزندات اجرا شده و هم‌اکنون ۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی واقع در مسیر از آن استفاده می‌کنند.

وزارت نیرو و بانک مرزی مسئول تأمین فاینانس پروژه

محمدرضا میرتاج‌الدینی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی اشاره به مشکلات چند هفته گذشته در تأمین منابع آبی در حوزه انتخابیه تبریز اظهار کرد: برای رفع معضل کم آبی در تبریز، تکمیل پروژه‌ها و طرح‌های بلندت مدنظر است که امیدواریم هرچه سریع‌تر به بهره برداری برسد. طرح انتقال آب ارس به تبریز و شمال شرق دریاچه ارومیه در ۲ فاز برنامه ریزی شده که خوشبختانه اعتبارات فاز اول این پروژه از آب‌های مرزی در شرایطی تأمین شد که هم اکنون این پروژه ۹۵ درصد پیشرفت داشته است.

امیدواریم طرح انتقال آب با همکاری سرمایه گذار داخلی تکمیل شود

وی ادامه داد: فاز دوم اجرای طرح انتقال آب از ارس به تبریز که در حدود ۱۱۰ کیلومتر است و امیدواریم طرح مذکور با همکاری سرمایه گذار داخلی یا فاینانس خارجی تکمیل شود تا بتوان طرح‌های آبرسانی آب را جامعه عمل پوشاند. بنده و نمایندگان محترم تبریز در مجلس شورای اسلامی در طی جلساتی که با مسئولان بانک مرکزی و وزارت نیرو برگزار کردیم که امیدواریم طرح مذکور هرچه سریع‌تر تکمیل شود و در صورت تکمیل، این پروژه تا ۲۰ سال آب شرب تبریز بدون مشکل قابل تأمین خواهد بود.

تعلل دولت باعث توقف پروژه شد

روح الله متفکر آزاد، دیگر نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر نیز با انتقاد از وضعیت فعلی و میزان پیشرفت پروژه انتقال آب ارس به تبریز، گفت: اگر پروژه متوقف نمی‌شد تا کنون اتمام یافته و در هفته‌های گذشته شاهد قطعی‌های مکرر آب در شرایط اوج کرونا در محلات تبریز نبودیم؛ من معتقدم دولت باید نسبت به رفع دغدغه آب در تبریز سریعاً اقدام کرده و پروژه انتقال آب ارس به تبریز را فعال کند.

وی ادامه داد: بانک مرکزی و وزارت نیرو می‌توانند با تأمین فاینانس داخلی یا خارجی، روند تکمیل پروژه را بار دیگر از سر بگیرند و باید توجه کرد که تنها راه حلی که در حال حاضر برای مشکل آب تبریز مطرح شده و تا چندین سال آینده در صورت تکمیل، قادر به تأمین آب شرب شهروندان تبریز خواهد بود، همین پروژه انتقال آب از ارس می‌باشد.

در نهایت به نظر می‌رسد مسئولان شهری و استانی برای حل مشکل آب مردم تبریز، دو راه بیشتر در مقابل خود نمی‌بینند، یکی انتقال آب از رود ارس برای تأمین نیازهای فزاینده مردم که در صورت ادامه روند کرونا، این نیازها بیشتر از پیش بینی‌ها نیز خواهد شد و دیگری فرهنگ سازی برای رعایت الگوی مصرف که راه اصلی تحقق آن از طریق ارائه آموزش‌های مربوطه به مردم از طرف سازمان‌ها و نیز رسانه‌های پرمخاطب است.

کد خبر 5008506

منبع: مهر

کلیدواژه: فاینانس تبریز انتقال آب محرم 99 ویروس کرونا هفته دولت ماه محرم مراسم عزاداری شیراز بوشهر آمار کرونا شیوع کرونا شهرکرد گرگان کرمانشاه آزادگان جنگ تحمیلی قزوین انتقال آب ارس به تبریز انتقال آب از ارس پروژه انتقال آب حال حاضر مصرف آب آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۹۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، مدیر برنامه ملی آبادیران، طی سخنانی در نشست عقد توافق نامه با کمیته امداد امام خمینی (ره) و سامانه‌های تامین‌مالی جمعی اظهار داشت: سامانه تأمین مالی جمعی آبادیران، متصل به سامانه‌های تأمین مالی جمعی شرکت‌های دانش بنیان است و زمینه را برای به‌کارگیری توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان در حل مسائل مناطق محروم و همچنین تحقق شعار سال که همان جلب مشارکت مردم در حل مسائل کشور است، تسهیل می‌کند.

دبیرخانه برنامه ملی آباد ایران در راستای اقدامات خود برای ترویج فرهنگ وقف فناورانه و افزایش مشارکت مردمی در رونق اقتصاد دانش بنیان و همچنین در راستای هم‌افزایی با نهادهای متولی آبادانی و پیشرفت کشور و استفاده از ظرفیت سامانه‌های تأمین مالی جمعی خیریه بخش خصوصی، اقدام به عقد توافق‌نامه با کمیته امداد امام خمینی (ره) و سه شرکت دانش بنیان و فناور فعال در این زمینه کرده است.

مراسم اعطای این توافق‌نامه‌ها ۱۶ اردیبهشت ماه با حضور حبیب الله آسوده، معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره)، حمیدرضا شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، عبدالمجید مرشدی، مدیرکل دفتر تأمین مالی و توسعه سرمایه گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری و همچنین سه شرکت قاصدک سامانه، مجمع ترنم صبح سپید عام‌المنفعه و بنیاد جهادی مهرالرضا (ع) عام‌المنفعه در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری برگزار شد.

شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در امر مردمی سازی در نشست عقد توافق‌نامه با کمیته امداد امام خمینی و سامانه‌های تأمین مالی جمعی طی سخنانی گفت: رویکردی که از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار معاونت علمی قرار گرفت، مساله «نوآوری فراگیر» بود و هدف از این رویکرد انتقال توانمندی‌های زیست بوم فناوری از طرق مختلف به جامعه است.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۲ که قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان کلید خورد تا به امروز جهش قابل توجهی را در رشد شرکت‌های دانش بنیان، فناور و خلاق پیش رو داشته‌ایم. از ۵۵ شرکت دانش بنیان به ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان رسیده‌ایم و پس از شش سال حمایت از شرکت‌های خلاق امروز شاهد فعالیت بیش از دو هزار شرکت خلاق هستیم و چیزی حدود ۱۲ هزار شرکت فناور در کشور مشغول فعالیت هستند که البته به همه این‌ها می‌توان توانمندی نخبگان را هم اضافه کرد.

به گفته او، برنامه ملی آبادیران، اساساً با یک چنین دغدغه‌ای (بهره گیری از توانمندی‌های زیست بوم علم و فناوری برای محرومیت زدایی) کلید خورد و در این راستا سامانه تأمین مالی جمعی آبادیران سال گذشته ایجاد و امسال با رویکرد جامع‌تری وارد میدان شده است و طی آن می‌کوشیم تا عرصه را برای جمع آوری کمک‌های مردمی در بستری مجازی و آنلاین فراهم کنیم و نهادهای متولی آبادانی و پیشرفت، گروه‌های جهادی و مردمی هم می‌توانند در این سامانه تعریف پروژه کنند و معاونت علمی به این پروژه‌ها اعتبار بخشی کرده و بستر لازم جهت کمک دانش بنیان‌ها به رفع نیازمندی‌های مناطق کمتر برخوردار را فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: در توافق‌نامه ای که امروز با کمیته امداد امام خمینی (ره) امضا کردیم، مقرر شد تا این نهاد در کنار معاونت علمی، از آن دست طرح‌هایی که در راستای ماموریت‌هایش قرار می‌گیرد، حمایت کند.

شکری در خصوص قابلیت‌های این سامانه تأمین مالی گفت: این سامانه، متصل به سامانه‌های تأمین مالی جمعی شرکت‌های دانش بنیان است و زمینه را برای به‌کارگیری توانمندی‌های دانش بنیان به حل مسائل اقشار کمتر برخوردار و مناطق محروم و همچنین تحقق شعار سال که همان جلب مشارکت مردم در حل مسائل کشور است، تسهیل می‌کند.

در ادامه، مرشدی، مدیر کل دفتر تأمین مالی معاونت علمی گفت: اکنون پس از دو دهه از عمر زیست بوم فناوری و نوآوری وقت آن رسیده است تا ما حصل این دو دهه تلاش، خود را در عرصه اقتصاد و تولید ناخالص ملی بنمایاند.

به گفته او، سکوهای تأمین مالی از جمله اقداماتی است که می‌تواند زمینه این اثرگذاری را تسهیل کند.

وی ادامه داد: از رهگذر اقداماتی که در برنامه ملی آبادیران رقم خورد، فرهنگ‌سازی خوبی در حال انجام است و می‌تواند به مثابه الگو و مدلی در دیگر عرصه تسری یابد و طرح‌ها وارد بحث‌های پلتفرمی شود و مردم بتوانند در حل مسائل کلان کشور مشارکت کنند.

آسوده، معاون مشارکت مردمی کمیته امداد امام خمینی هم طی سخنانی بر جایگاه زیست بوم علم و فناوری در حل مسائل کلان کشور تاکید کرد و با ارجاع به بیانات مقام معظم رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکی، دو سال گذشته بر دانش بنیان کردن کسب و کارها تاکید بسیار داشته و شاهد این امر، محوریت شعار سال در سال‌های گذشته است.

وی، ایجاد ارزش، مشارکت مردم و دانش بنیان شدن اقتصاد را سه ضلع اساسی توافق‌نامه تأمین مالی دانست و افزود: محصول این توافق‌نامه بی شک آبادی ایران و کاهش فقر و نابرابری‌ها است.

آسوده در پایان به دو رویکرد کمیته امداد امام خمینی در عملیاتی کردن این توافق‌نامه اشاره کرد و گفت: پای کار آوردن مشارکت مردم و ترویج فرهنگ زکات مساله ما است که می‌کوشیم تا با همت مردم و پشتیبانی معاونت علمی این مهم را به انجام برسانیم.

توافق با سامانه‌های تأمین مالی جمعی محدود به این سه شرکت نبوده و سامانه‌هایی که تمایل به همکاری با سامانه تأمین مالی جمعی آبادیران دارند می‌توانند با دبیرخانه برنامه ملی آبادیران تعامل کنند.

کد خبر 6097968

دیگر خبرها

  • طرح‌های تامین آب پایدار در شهر چاراویماق در حال اجرا است
  • مشکل تامین منابع اعتباری پروژه راه آهن لرستان حل شد
  • قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها ابلاغ شد
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • تامین مالی ۸۰۰ همتی تولید از بورس در سال ۱۴۰۲
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلج فارس