Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تکمیل پروژه انتقال آب ارس به تبریز جزو برنامه های اصلی نمایندگان تبریز است، گفت: هدف این است که با حل این موضوع، حداقل مشکل قطعی آب تبریز تا 20 سال آینده رفع شود.

حجت الاسلام و المسلمین سید محمدرضا میرتاج الدینی در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با مشکل قطعی آب شرب تبریز اظهار کرد: از روزی که این مشکل به وجود آمده است ما با مسئولین و مدیران ملی، وزارت نیرو و مدیران تبریز ارتباط برقرار و تصمیماتی را نیز در جلسات مشترک اتخاذ کرده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اولین اقدام تهیه نامه‌ای خطاب به وزیر نیرو در قالب یک تذکر کتبی بود که من این نامه را تهیه کردم و هر شش نماینده تبریز این نامه را امضا کردند و ضمن تذکر  به وزیر در خصوص قطعی مکرر آب تبریز پیشنهاد کردیم که یکسری اقدامات فوری و اقدامات بلندمدت انجام گیرد.

وی با اشاره به بازدید از پروژه انتقال آب ارس به تبریز و تصفیه‌خانه‌های تبریز و جلسه مشترک نمایندگان مجلس با اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، خاطرنشان کرد: در رابطه با اقدامات کوتاه‌مدت، مدیریت آب منطقه‌ای و مدیریت آب و فاضلاب استان باید در مسیر انتقال آب زرینه رود مدیریت و اصلاح صورت گیرد چون که در حال حاضر تنها بخشی از ظرفیت 4/5 متر مکعبی آب زرینه رود به تبریز می‌رسد البته طبیعی است که باید به تعدادی از روستاها که در این مسیر قرار دارند،  آب داده شود اما در این مسیر صنایع نیز از این آب استفاده می‌کنند درحالی‌که آب شرب تصفیه‌شده اولویت صنایع نیست و باید  برای صنایع آب‌های دیگری جایگزین کرد.

وی با بیان اینکه با مدیریت مسیر زرینه رود و ایجاد تغییراتی در این مسیر حجم آب حدودا نیم متر مکعب زیاد شده است و مشکل کاستی آب به نسبت گذشته حل شده است، گفت: یک سری مشکلات نیز در تصفیه‌خانه ورودی تبریز وجود داشت که باعث ایجاد مشکلاتی شده بود که این مشکلات را نیز اصلاح کردند اما همه این اقدامات، اورژانسی و کوتاه‌مدت است و اگر اقدامات اساسی صورت نگیرد در آینده بازهم با مشکل مواجه خواهیم شد و باید نیاز تبریز به آب شرب در 10 الی 20 سال آینده تامین شود و لازمه این کار افزودن آب جدید است.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: یکی از اقدامات بلند مدت، افتتاح خط دوم زرینه‌رود به تبریز بود که ما این خط را در دوران مجلس هفتم و هشتم و زمانی که در دولت بودیم ایجاد کردیم اما مشکلی که وجود داشت این بود که خط دوم زرینه رود آب نداشت و بنا بود در خط دوم نیز حدود چهار و نیم الی پنج مترمکعب آب بیاید اما چون مبدأ آبریزگاه‌های زرینه‌رود با کمبود آب مواجه شد، نتوانستند به خط دوم زرینه‌رود آب وارد کنند.

وی پروژه انتقال آب ارس به تبریز را اقدام بلند مدت بعدی برشمرد و عنوان کرد: این پروژه می‌تواند در حدود چهار الی پنج مترمکعب آب اضافه کند و حتی در هدف‌گذاری این طرح آمده است که مازاد این آب در فصل‌های غیر کشاورزی و همچنین آب‌های ذخیره شده در سفره‌های زیرزمینی به دریاچه ارومیه انتقال یابد تا کمبود آب دریاچه نیز تامین شود، چرا که سهم حق آبه آذربایجان شرقی در تأمین کمبود آب دریاچه ارومیه حدود ۳۰۰ میلیون لیتر از دو میلیارد مترمکعب است که در بین سه استان تقسیم شده و آذربایجان شرقی باید این میزان آب را تامین کند.

وی در خصوص سرگذشت پروژه انتقال آب ارس به تبریز نیز گفت: کلنگ زنی این پروژه در سال آخر دولت دهم اتفاق افتاد و قرار بود سرمایه‌گذار خارجی بیاید و حتی مجوز سرمایه‌گذاری خارجی نیز از طریق بانک مرکزی صادر شده بود اما به دلیل تغییر دولت و همچنین مشکلاتی که در اثر تحریم به وجود آمد، پروژه با تأخیر مواجه شد اما قسمتی از پروژه تا هرزندانات جلفا و پشت مرند انجام شده است.

میرتاج الدینی ادامه داد: این پروژه 145 کیلومتر است به طوری که 35 کیلومتر تا پشت مرند و 110 کیلومتر از مرند به تبریز است و این‌که گفته می‌شود این پروژه شروع شده است، همان 35 کیلومتر تا مرند است ولی تاکنون اعتبار فاز دوم که قسمت اصلی این پروژه نیز است، تامین و قطعی نشده و یا باید از طریق فاینانس و سرمایه‌گذاری خصوصی و یا خارجی صورت گیرد و یا اعتبار دولتی در نظر گرفته شود چون که هزینه این پروژه سنگین است.

وی در پایان تاکید کرد: درحال حاضر مطالعه در این موضوع انجام می‌گیرد که سرمایه‌گذار خارجی این کار را انجام دهد و یکی از برنامه‌هایی که نمایندگان مردم تبریز داشتند، پیگیری اساسی حل این مشکل بود و هدف این است که با حل این موضوع، حداقل مشکل قطعی آب تبریز تا 20 سال آینده رفع شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی قطعی آب پروژه انتقال آب ارس به تبریز زرینه رود خط دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۵۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷

تین نیوز

دولت ازبکستان از تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷ خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل نیوز، معاون وزیر حمل و نقل ازبکستان از تکمیل پروژه کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷ خبر داد.

بنا بر گزارش خبرگزاری آریانا افغانستان، «جسوربِک چورییف» در جریان برگزاری سومین مجمع سرمایه گذاری بین المللی تاشکند گفت: این پروژه به اتصال ریلی سه کشور ازبکستان، افغانستان و پاکستان کمک شایانی خواهد کرد. حمل و نقل ریلی نقش بسیار مهمی در ساخت کریدور حمل و نقل اوراسیا ایفا می کند. در نتیجه، کشورهای آسیای مرکزی از این طریق به بنادر حاشیه اقیانوس هند دسترسی خواهد داشت.

وی در ادامه سخنان خود گفت که در صورت تکمیل این پروژه ریلی، زمان حمل بار میان ازبکستان و اقیانوس هند از ۳۵ روز به ۵ روز کاهش یافته و بیش از ۴۰ درصد در هزینه های حمل بار بین دو نقطه یاد شده صرفه جویی خواهد شد.

طرح کریدور ترانس افغان نخستین بار در دسامبر سال ۲۰۱۸ از سوی دولت ازبکستان مطرح شد. این کریدور از منطقه مرزی ترمز در جنوب ازبکستان آغاز شده و با عبور از شهرهای مزارشریف و کابل راهی پاکستان خواهد شد. تاکنون، کشورهای قزاقستان و روسیه نیز از موافقت خود برای پیوستن به این کریدور ریلی خبر داده اند. بخشی از هزینه های سنگین ساخت این کریدور ریلی نیز از طریق سرمایه گذاری یه کشور عربستان سعودی، قطر و امارات تامین خواهد شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • جابه‌جایی منطقه حاشیه‌نشین تبریز در اولویت کاری است
  • اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس، گام مهمی در روند قانون‌گذاری است
  • خط انتقال آب جدید شهر زاینده‌رود بهره‌برداری شد
  • آزاد راه ارومیه _تبریز تکمیل می شود
  • تکمیل سیستم روشنایی ضلع شرقی پارک باغشمال تبریز
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه آبرسانی تجهیز و تکمیل چاه و خط انتقال آب تم‌تم در شهرستان جوانرود
  • تکمیل واحد‌های ۲۷ هکتاری تا چند ماه آینده
  • تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷